Bardzo prosty przepis na wiosenno-letni obiad.
Fasolkę umyłam, odcięłam końcówki i środkowe włókno. Nastawiłam garnek z wodą, do wrzącej wody wrzuciłam fasolkę, lekko osoliłam i gotowałam do miękkości.
Obrałam i pokroiłam w kostkę jedną cebulę. Następnie wrzuciłam ją na patelnię z rozgrzanym olejem rzepakowym, smażyłam do momentu, kiedy się zeszkliła. Posypałam odrobinę solą, na patelnię 125 g szpinaku baby (spokojnie można wykorzystać każdy inny, świeży czy mrożony, akurat taki miałam w domu). Następnie dodałam dwa posiekane ząbki czosnku. Chwilę podsmażyłam, następnie dodałam puszkę mleka kokosowego, doprawiłam gałka muszkatołową sola i pieprzem, kiedy wszystko zaczęło bulgotać zmniejszyłam gaz i gotowałam 7 minut. Całość zblendowałam i zmieszałam z ugotowana fasolką. Ozdobiłam pomidorkami koktajlowymi i rozmarynem.
Komentarze
Prześlij komentarz