Popołudniowy chilloucik w kuchni z Fiszem. On śpiewa ja gotuję, bardzo miła sytuacja Fisz "Szef kuchni". Robimy detoks i karmimy serce.
Pasta z awokado i kaszy jaglanej podana z sałatką z rukoli i pomidora, okraszona odrobiną oleju sezamowego, posypana siemieniem lnianym oraz pieczywo jęczmienno-owsiane. Spoczi opcja na lekką kolację, dobry początek dnia albo przekąska dla gości.
Pasta:
awokado | pomidor | ząbek czosnku | szklanka ugotowanej kaszy jaglanej| kilka kropel soku z cytryny | sól i pieprz
Awokado, pomidora i czosnek miksujemy w blenderze (można też posiekać w drobna kostkę), skrapiamy sokiem z cytryny (dzieki temu pasta nie ściemnieje). Następnie dodajemy kaszę, doprawiamy solą i pieprzem do samu i mieszamy już łyżką, aby kasza była wyczuwalna w smaku.
Komentarze
Prześlij komentarz