Przyjechała do mnie nowa dostawa mojej najulubieńszej na świecie musztardy! Prosto z Kcyni - miasta w którym wyrabia się najlepszą w Polsce prawdziwą musztardę robioną z ziaren gorczycy a nie z jakiejś nędznej mączki. W zamrażalce leżała smutna brukselka, postanowiłam nadać jej trochę rumieńców :D
Super prosty przepis. Potrzebne są zaledwie 3 składniki by wyczarować pyszne danie!
1. brukselka
2. musztarda
3. miód
Co należy zrobić?
Są dwa sposoby na to cudo.
1. Ugotować brukselkę na parze. Następnie na patelni rozgrzać odrobinę oliwy z oliwek, wrzucić brukselkę i obsmażyć z każdej strony na finiszu dodać łyżkę musztardy najlepiej pełnoziarnistej z Wytwórni Musztardy Kcyńskiej i łyżkę miodu.
2. Piec brukselkę w piekarniku i pod koniec pieczenia oblać ją sosem wykonanym, a jakże, z miodu i pełnoziarnistej musztardy z Wytwórni Musztardy Kcyńskiej.
Na załączonych obrazkach podana z sałatką z sałaty lodowej, roszponki, cukinii, kimchi i olejem lnianym. Mjamka!
W lodówce czeka jeszcze kilka słoiczków z miodową, korzenną, paucką.... już myślę o kolejnych przepisach!
Komentarze
Prześlij komentarz