Babka piaskowa, która to była ulubionym ciastem mojego taty.. żółciutkie, mokre ciasto, oprószone cukrem pudrem. Najlepiej smakuje z zimnym mlekiem.
4-5 jaj
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki ziemniaczanej
1 szklanka mąki pszennej
1 łyżka proszku do pieczenia
1 cukier wanilinowy
Margarynę trzeba rozpuścić w rondelku i ostudzić. Jajka ubić dokładnie z cukrem. Dodać obie mąki, proszek co pieczenia i margarynę. Przelać do okrągłej formy. Piec około 50 minut w 180 stopniach Celsjusza.
4-5 jaj
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki ziemniaczanej
1 szklanka mąki pszennej
1 łyżka proszku do pieczenia
1 cukier wanilinowy
Margarynę trzeba rozpuścić w rondelku i ostudzić. Jajka ubić dokładnie z cukrem. Dodać obie mąki, proszek co pieczenia i margarynę. Przelać do okrągłej formy. Piec około 50 minut w 180 stopniach Celsjusza.
Komentarze
Prześlij komentarz