KOTLECIKI Z GROSZKU KONSERWOWEGO I MASŁA ORZECHOWEGO
Składniki:
Groszek opłukuję z zalewy, miksuje z czosnkiem w blenderze na gładką masę. Dodaję sól, oliwę i masło orzechowe, mieszam. Formuje kotleciki. Maczam w jajku. Panieruję w płatkach owsianych zmieszanych z siemieniem lnianym. Podsmażam na patelni, by skórka była chrupiąca.
* Podawać z lekką surówką. Na przykład z tartą marchewką z jabłkiem. Czy co tam się nawinie...
** Masę groszkowo-orzechową można również wykorzystać jako krem na pieczywo.
Składniki:
- puszka groszku konserwowego
- 2 ząbki czosnku
- szczypta soli
- odrobina oliwy z oliwek lub oleju
- 3 łyżki masła orzechowego przepis tutaj
- 1 jajko
- płatki owsiane i siemię lniane (do panierki)
Groszek opłukuję z zalewy, miksuje z czosnkiem w blenderze na gładką masę. Dodaję sól, oliwę i masło orzechowe, mieszam. Formuje kotleciki. Maczam w jajku. Panieruję w płatkach owsianych zmieszanych z siemieniem lnianym. Podsmażam na patelni, by skórka była chrupiąca.
* Podawać z lekką surówką. Na przykład z tartą marchewką z jabłkiem. Czy co tam się nawinie...
** Masę groszkowo-orzechową można również wykorzystać jako krem na pieczywo.
Komentarze
Prześlij komentarz